wimvanrijk@casema.nl

                                                         

                                                                                 - Wim van Rijk -

Sinds mijn negende jaar in de duivensport, eerst met 'kroppers' (sierduiven) in Voorburg en na mijn trouwen de postduiven, later na verhuizing, bij de Kapsalon in Hazerswoude-Dorp. (tussen Zoetermeer en Boskoop)    

In de jaren tachtig, na een fantastische Barcelona, 1e en 4e, 2 mee, (broer en zus) van de vier duiven, die op de dag van aankomst hun hok bereikte, in Leiden en Omstreken, was er voor mij alleen nog maar de zware fond met de  Wanroy duiven, in eerste instantie via Jan Lynders en later van Hans Knetsch, Katwijk.

Tot heden hebben nakomelingen van onze duiven vele malen op TELETEKST gestaan.

Door stukjes te schrijven voor Afdeling West, de Fondkrant en de Duif , kwam ik in de jaren tachtig, op veel hokken in Nederland en België.

Als secretaris van Afdeling West ( tegenwoordig Afd. 5 ) heb ik het hele computer gebeuren mee helpen opbouwen en de duivensport van binnenuit leren kennen. Dit was niet de gemakkelijkste tijd, maar wel leuk.

Door privé omstandigheden werd er zes jaar niet gevlogen en in 2009 weer een nieuwe start gemaakt, met dezelfde soort duiven nl. de Wanroy's, deze had ik door mijn vele hok bezoeken bij de beste vandaan gehaald. (o.a. Gerard Dekker, Assendelft)

Sinds enkele jaren zijn er voor de kruisingen zeer goede duiven bijgehaald. Bij Flip en Leo Hoogervorst uit Ter Aar, lijn 1e Nat. Perpignan en 3e Nat Barcelona.(De 1e Nat. Barcelona van Florizoone heeft als moeder de 'Flip duivin'). Van P.en H. de Weerd een koppel uit de lijn van de Kruk via Willem vd. Velden uit Boskoop.   

Van Piet de Vogel, Oude Tonge kreeg ik 5 koppels eieren uit de beste. (zie de foto en stamboom  van 'THUNDER'  mijn Asdoffer 2011 op de site) Fantastisch deze schenking  van Piet.

 Voor ons gezamelijk kweekhok, met mijn neef Max van Rijk, zijn we ook duiven bij Gerard Schellekens in Riel wezen halen, vooral uit de lijn van de 'Radar' 1e Nat Pau, deze hebben we ook via Jan de Wijs & Zn uit Den Hoorn, die een zoon uit de"Radar' hadden zitten n.l. de Bonte '115'.

Tevens werden er 'Florizoone duiven' ingebracht via, Fons van Ophuizen en Luc van Coppenolle (B) voor exstra Speed tegen de 'Wanroy's' van Hans Knetsch.

Super Wanroy's van Hans Knetsch, Katwijk  en Willem van der Velden, Boskoop (club genoot) zijn al enkele jaren  de gelederen komen versterken. Hans Knetsch is de basis geweest voor Willem van der Velden,  Boskoop, 1e,2e en 4e Nationaal Barcelona.

Op dit moment bestaat mijn Wanroy stam voor 60% uit duiven van Hans Knetsch, Katwijk.

Sinds 2007 verzorg ik weer de reportages ( Z.L.U. vluchten)  voor de site van  FC. "DE GLAZEN STAD" , de Belgische site van "PiPa" en in 2008 ook voor de Engelse site "RACING-PIGEON-POST" (zie bij de links).

Wim van Rijk, Hazerswoude.

( 'De Kapper' )